Asperges met vinaigrette

Asperges met vinaigrette

Tijdens de feestdagen liggen er weer allerlei soorten asperges in de winkel. Ze komen van ver want het Nederlandse seizoen is van april tot juli.
Ik heb vandaag paarse asperges gekocht, naast de paarse spruiten, nu ook paarse asperges.
Dus je hebt witte, groene en paarse asperges. Je kunt de groene het hele jaar door kopen. Paarse kun je in de wintermaanden kopen (december t/m februari) en de maand juli en komen uit Peru. Ze smaken zoeter dan de witte , dus ik ben erg benieuwd, want ik vind zowel witte als groene asperges erg lekker.

Kun je geen witte asperges krijgen , dan is dit gerecht ook zeer goed te maken met groene of paarse. Ze smaken iets anders, maar daarom niet minder lekker.
Echte liefhebbers eten het ‘witte goud’ soms wel drie keer per week. Ze willen zo veel mogelijk genieten van de delicate wortelgroente die slechts gedurende enkele weken vers verkrijgbaar is. Ze zijn te koop vanaf medio april tot en met juni: 24 juni is de laatste oogstdag.

Je kunt dit gerecht als voorgerecht serveren voor meer dan 4 personen of als warm/lauwe salade bij je hoofdgerecht voor 4 personen eten. Ze combineren heerlijk met zalm en andere vissoorten.

De bereidingswijze van witte asperges is anders dan de van de groene of paarse. Deze laatste twee hoef je niet te schillen, maar alleen de houtachtige onderkant te verwijderen.

Print Friendly
koolhydraatarm-asperge-met-vinagrait-slank4u2
Asperges met vinaigrette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Je kunt dit gerecht als voorgerecht serveren voor meer dan 4 personen of als warm/lauwe salade bij je hoofdgerecht voor 4 personen eten. Asperges combineren heerlijk met zalm en andere vissoorten.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
koolhydraatarm-asperge-met-vinagrait-slank4u2
Asperges met vinaigrette
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Je kunt dit gerecht als voorgerecht serveren voor meer dan 4 personen of als warm/lauwe salade bij je hoofdgerecht voor 4 personen eten. Asperges combineren heerlijk met zalm en andere vissoorten.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
  2. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten.
  3. Snijd de asperges doormidden en kook ze in een pan met water met een mespunt zout 15-20 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard.
  5. Giet de asperges af en laat ze afkoelen.
  6. Laat de eieren onder koud stromend water schrikken, pel ze en hak ze fijn.
  7. Klop in een kommetje de olie met het citroensap tot een dikke vinaigrette.
  8. Knip de bieslook erboven fijn.
  9. Voeg de kappertjes toe aan de vinaigrette en meng alles met elkaar.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Leg de asperges op borden en schenk de vinaigrette erover.
  12. Garneer met de fijngehakte eieren.
Notities

Recept oude facebook pagina bestanden. Herkomst recept onbekend.

Bij 4 personen 1 KH pp

Deel dit Recept