Koolhydraatarm Tosti brood

Koolhydraatarm Tosti brood met cheddar kaas, salami, ham en een mix van pitjes.

Een heerlijk zelfgemaakt brood belegd met salami, ham en kaas en die zowel warm als koud erg lekker is.
Als het nog warm is, lekker smeuïge draden gesmolten cheddar kaas en zelfs als het koud is blijft de kaas gesmolten. Dat is het leuke aan cheddar kaas.

Je kunt een groot rond brood maken, maar ook kleinere broodjes. Je haalt een stuk of 5 broodjes uit dit recept, ligt een beetje aan de grootte.
Hoeveel koolhydraten per portie is moeilijk te berekenen aangezien iedereen verschillende groottes hanteert van gesneden stukken en broodjes. De koolhydraten die ik berekend heb zijn voor het hele brood.

Cheddar kaas is bij uitstek geschikt voor deze levenswijze.
Cheddar is een gele tot oranje-gele, wat pittig smakende van koemelk gemaakte harde kaas, die oorspronkelijk alleen gemaakt werd in Cheddar, een dorp in het Engelse Sommerset. De kaas rijpte daar in een aantal grotten, waarin de temperatuur, vocht- en lichtomstandigheden zeer constant zijn.

Tegenwoordig wordt het gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, de Ierse Republiek, Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en Zweden. Meestal gaat het daarbij om massaproductie en de kwaliteit en de smaak variëren sterk. Hierbij worden soms ook smeltzouten toegevoegd om de kaas zachter te maken en gemakkelijker te laten smelten, onder andere omdat dit door de fastfoodindustrie wordt gewenst. Deze kaas kun je in onze supermarkten kopen in kleine vierkante verpakkingen met 10 plakjes.
Soms heeft de Lidle de harde cheddar kaas in de aanbieding, vaak met de feestdagen.

De pittige smaak ontstaat door het rijpingsproces, dat bij ambachtelijk vervaardigde kaas wel twee jaar kan duren.

Print Friendly
Koolhydraatarm-tosti-brood-slank4u2
Koolhydraatarm Tosti brood
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk zelfgemaakt brood belegd met salami, ham en kaas en die zowel warm als koud erg lekker is.
Porties Prep Tijd
1 brood 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
1 brood 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Koolhydraatarm-tosti-brood-slank4u2
Koolhydraatarm Tosti brood
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk zelfgemaakt brood belegd met salami, ham en kaas en die zowel warm als koud erg lekker is.
Porties Prep Tijd
1 brood 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
1 brood 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Porties: brood
Eenheden:
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 150 graden C.
  2. Het beslag maak je door eieren, roomkaas, bakpoeder, amandelmeel en zout heel losjes met een spatel door elkaar te mengen.
  3. Je verdeelt het deeg in 2 delen. Het eerste deel smeer je in een ronde vorm uit op een bak vel op je bakplaat. Licht in sprayen of kwasten met olie.
  4. Je belegt deze helft met salami (chorizo), ham en kaas. Je strooit wat Italiaanse kruiden over de kaas, evt zwart gemalen peper en/of chilipeper.
  5. Vervolgens smeer je de rest van het deeg erover heen totdat alles goed bedekt is en het een geheel is.
  6. Bestrooien met de zaadjes.
  7. Nu gaat het 50 minuten in de oven op 150 graden C. Je keert het brood om op de bakplaat en dan bak je het nog eens 10 minuten.
  8. De kaas blijft gesmolten binnenin ( door de cheddarkaas), dus ook als het koud is erg lekker.
Notities

Recept en foto's van Claudia Carty.

Voor het hele brood 29 gr koolhydraten.

Deel dit Recept