Mascarpone ijs dessert

Een lekker mascarpone ijs dessert.
Niet moeilijk om te maken, het kost alleen wat tijd en dus geduld.

Dit recept kun je in een aantal varianten maken.
Je gebruikt rood fruit uit de diepvries, elke variant die je maar wil. Dit is vaak goedkoper dan vers rood fruit en is er in genoeg varianten te krijgen. Let wel op het aantal koolhydraten per 100 gram, dat kan nog wel eens verschillen.

Je hebt een diepvries nodig. Een ijsmachine kan ook uitkomst bieden. Je krijgt dan wel een ander resultaat, maar niet minder lekker.
Een andere variant is om het fruit bevroren te laten en met een staafmixer door de mascarpone te mixen. Je krijgt hierdoor een instant zacht ijs en je kunt hier met 2 lepels mooie quenelles van maken. Nadeel is dat dit meteen smelt en je een bende op je bord krijgt. Dit kun je voorkomen door dit mengsel een half uur in de diepvries te zetten en dan pas quenelles maken. Je raspt er wat donkere chocolade overheen en geeft er wat opgeklopte slagroom bij met wat zoetstof.

Je kunt zelf uiteraard variëren met smaken die je aan de mascarpone toevoegt in plaats van fruit.
Enkele ideeën:
– geraspte chocolade en cacao
– geraspte citroenschil en citroensap
– geraspte limoenschil en limoensap
– verse munt en geraspte chocolade
– 2 zakjes Nescafe oploskoffie, opgelost in iets heet water (afgekoeld)
– verse vanille van een stokje en vanille essence
– allerlei andere smaken essence

Heb jij nog een leuke en lekkere variatie, laat het hieronder dan weten, dan neem ik deze op in dit recept.

Print Friendly
koolhydraatarm-mascarpone-ijs-dessert-slank4u2
Mascarpone ijs dessert
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker ijs dessert van mascarpone en rood fruit, bestrooid met geraspte chocolade .
Porties Prep Tijd
5 porties 5 minuten
Passieve Tijd
12-24 uur
Porties Prep Tijd
5 porties 5 minuten
Passieve Tijd
12-24 uur
koolhydraatarm-mascarpone-ijs-dessert-slank4u2
Mascarpone ijs dessert
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker ijs dessert van mascarpone en rood fruit, bestrooid met geraspte chocolade .
Porties Prep Tijd
5 porties 5 minuten
Passieve Tijd
12-24 uur
Porties Prep Tijd
5 porties 5 minuten
Passieve Tijd
12-24 uur
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Laat de bosvruchten een beetje ontdooien, niet volledig.
  2. Met staafmixer de mascarpone en het half ontdooide rode fruit mixen tot glad mengsel. Zoetstof naar smaak toevoegen en mengen.
  3. Doe het geheel in een diepvriesdoos en zet deze in de vriezer.
  4. Twee uur later alles nog eens door mixen met de staafmixer. Nog eens 2 uur later doorroeren of mixen indien mogelijk.
  5. Je kunt het mengsel nu overdoen in kleine siliconen vormpjes. Voor deze hoeveelheid worden het 5 iets grotere vormpjes. Je kunt ook kleinere vormpjes gebruiken. Of het geheel in de diepvriesdoos laten zitten en er met een ijsbol schep uit halen voor gebruik.
  6. Druk het ijs in de vorm heel goed aan, wrijf de bovenkant glad. en plaats het terug in vriezer voor enkele uren.
  7. Een kwartier voor je wilt gaan opdienen haal je het ijs uit de vriezer. Het bordje kun je dresseren met wat 70% chocolade die je erover heen raspt.
Notities

Recept en foto door Tine Moons

Per taartje ongeveer 4 KH per zonder chocolade

Deel dit Recept