Zadenbrood

Hier weer een lekker broodje uit de categorie zelfgemaakt koolhydraatarm brood.

De meeste mensen hebben wel allerlei pitten en zaden in huis, als je alles moet gaan kopen is het vrij prijzig. Echter als je van plan bent om vaker zelf brood te maken, dan is de aanschaf het overwegen waard. Het is lang houdbaar in afgesloten potten.
Je hoeft ook niet alle zaden erin te doen, je kunt ze ook vervangen door wat je in huis hebt.
Eiwitpoeder en psysilliumvezels horen er wel in en kun je evt vervangen door sojameel en kokosmeel, maar dan wordt de structuur anders en ik weet niet hoe droog het dan wordt, dat is een kwestie van uitproberen.

Zaden (en noten) mag je na de eerste paar weken toevoegen aan je lijst met voedingsmiddelen. Zaden bevatten veel vezels en zijn goed voor je stoelgang. Daarnaast bevatten zaden allerlei eigenschappen die gezondheidsvoordelen opleveren. Ze bevatten vaak niet zoveel vet als noten.

Over de voordelen van chiazaad heb ik recentelijk al iets geschreven.

Wil je jodium in je brood hebben, dan gebruik je gewoon keukenzout met jodium of bakkerszout (online te koop)
Jodium is een spoorelement dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen. Deze hormonen zijn nodig voor een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling.
Van nature komt jodium voor in zeewier, zeevis en eieren. Toegevoegd jodium zit in gejodeerd keuken-, tafel- en dieetzout, bakkerszout, brood dat gebakken is met bakkerszout en sommige vleeswaren.

Een jodiumtekort komt alleen voor als iemand weinig of geen brood eet, ongejodeerd of biologisch brood eet en ook geen gejodeerd keukenzout gebruikt. Bij een jodiumtekort gaat de schildklier trager werken en opzwellen (krop).

Print Friendly
Bontbroodje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
20 sneetjes 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
20 sneetjes 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Bontbroodje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
20 sneetjes 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
20 sneetjes 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Porties: sneetjes
Eenheden:
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 155 graden.
  2. Meng de eieren , kokosolie en de roomkaas tot een glad mengsel.
  3. Voeg de andere ingrediënten toe en meng dit goed door het gladde mengsel.
  4. Bekleed een cakevorm of broodbakvorm met bakpapier en stort het mengsel hier in.
  5. Bak 60 minuten op 155 graden.
Notities

Recept en foto oude facebookpagina,maker onbekend, bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept