Asperges met geitenkaas

Naast dat asperges heerlijk en veelzijdig zijn, is de groente ook nog eens supergezond! Er zijn zelfs maar weinig andere groenten die zoveel vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen bevatten als de asperge. De stengels zitten bomvol magnesium, calcium, zink, fosfor en verschillende vitamines zoals B1, B2 en B6. Vooral die laatste twee zijn essentieel bij het herstel van spierweefsel.

Ze bevatten weinig calorieën, maar wel veel vocht en vezels. Ook hebben ze een vochtafdrijvende werking. Kortom: lekker, voedzaam, veelzijdig en slank. Een ideale groente!

Asperges zijn niet het hele jaar verkrijgbaar helaas.
In mei en juni komen ze vers van eigen land. In de wintermaanden, tegen de tijd dat het kerst wordt, liggen ze weer in de winkels en komen vaak van Israël.
Je kunt witte asperges ook vervangen door groene asperges, die zijn vaak wel het hele jaar verkrijgbaar. Maar smaken iets anders (zijn iets bitter) en ze zijn wat harder. Groene asperges kun je het beste grillen ipv koken.

En als je slim bent geweest, dan heb je in de zomer periode asperges ingevroren.
Dat is eigenlijk heel simpel. De asperges maak je schoon en daarna blancheer je ze even kort in kokend water. In porties verdelen en dan in de vriezer. Zo kun je het hele jaar genieten van het witte goud.

Print Friendly
Asperges met geitenkaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Asperges met geitenkaas
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Asperges in 12 min. gaarkoken.
  2. Ovengrill voorverwarmen.
  3. Asperges op schaal leggen en kaas erboven verkruimelen.
  4. Onder hete grill 5 min. gratineren.
  5.  In steelpan boter laten smelten (niet bruin laten worden).
  6.  Gegratineerde asperges serveren met plakjes ham en gesmolten boter.
Notities

Een recept van internet en bewerkt door Jolanda Peeters. Bron onbekend.

Voor familie en vrienden kun je gekookte aardappeltjes erbij serveren.
Pas je het in in je kerstmenu, dan is dit een heerlijk voor gerecht of bijgerecht bij bv pommes duchenne.

Deel dit Recept