KHA Pannenkoekjes met amandelmeel

Ik denk eigenlijk dat deze koolhydraatarme pannenkoekjes beter smaken dan diegene die met gewone bloem gemaakt zijn en amandelmeel is ook gezonder, al moet je er niet te veel van eten. Amandelbloem (zelfde als amandel meel) verschilt per leverancier, dus je zult of meer of minder koolhydraten in het meel hebben en je zult meer of minder vocht moeten toevoegen om de dikte aan te passen die je wilt. Voel je vrij om bosbessen of ander fruit toe te voegen.

Amandelmeel koop je tegenwoordig in elke supermarkt, maar is vrij prijzig. Echter je gebruikt het niet elke dag, want dat is niet goed voor je, maar ook niet bevorderlijk voor het afvallen. Bewaar een open zak amandelmeel in een afgesloten doos in de koelkast. Zo blijft het langer goed en gaat niet ranzig smaken.

Print Friendly
KHA Pannenkoekjes met amandelmeel
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke koolhydraatarme pannenkoekjes die zowel als ontbijt, lunch of zelfs als tussendoortje geschikt zijn. Je kunt ze gewoon in een anti aanbak pan bakken (beter keramiek) met 1 el olie, of in allerlei vormpjes bakken. Ze worden dan wel wat sponzig omdat het deeg dikker wordt. Wees creatief, ik ben benieuwd wat jullie er van maken.
Porties Prep Tijd
2 personen 6 pannekoekjes 7 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 22 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 6 pannekoekjes 7 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 22 minuten
KHA Pannenkoekjes met amandelmeel
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke koolhydraatarme pannenkoekjes die zowel als ontbijt, lunch of zelfs als tussendoortje geschikt zijn. Je kunt ze gewoon in een anti aanbak pan bakken (beter keramiek) met 1 el olie, of in allerlei vormpjes bakken. Ze worden dan wel wat sponzig omdat het deeg dikker wordt. Wees creatief, ik ben benieuwd wat jullie er van maken.
Porties Prep Tijd
2 personen 6 pannekoekjes 7 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 22 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 6 pannekoekjes 7 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 22 minuten
Ingrediënten
Porties: 6 pannekoekjes
Eenheden:
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten, behalve de kokosolie bij elkaar. Het beslag is smeuïg en wat dik. Bak 6 kleine pannenkoeken in de kokosolie. Maak kleine hoopjes en laat dit niet door de hele pan uitlopen. Een anti-aanbak pan gebruiken met een beetje olie en op niet te hoog vuur. Het enige verschil met normale pannenkoeken is dat ze niet bubbelen bovenop.. Draai de pannenkoeken om wanneer de onderkant is bruin. Serveer met suikervrije ahornsiroop, suikervrije aardbeien siroop of andere suikervrije topping. Van Waldensfarm is erg lekkere siroop te verkrijgen, alleen online te bestellen. Je kunt ook vers rood fruit en wat slagroom of roomkaas toevoegen. Reken hiervoor dan wel extra koolhydraten.
Notities

Amerikaanse recepten hebben cup maten. Ik heb dit vertaald als een beker. Je kunt cupmaten aanschaffen, tegenwoordig zelfs te koop bij de supermarkt zoals AH. Je kunt ook gewoon een beker uit eigen kast gebruiken. dan blijven de verhoudingen gelijk. Een normale beker heeft altijd een inhoud van 250 ml.

Normaal gesproken staat 1 cup gelijk aan 240 ml water. Echter elk ingrediënt heeft een ander volume en in dit geval zou 240 gr amandelmeel echt te veel zijn. Ik heb het nagewogen en 1 cup amandelmeel is 100 gram, dit heb ik ook aangepast in het recept.

Voedingswaarde Informatie: Elke pannenkoek heeft 1 gram koolhydraten, 6 gram eiwit, en 155 calorieën. Afhankelijk van het soort amandelmeel!

Deel dit Recept

10 thoughts on “KHA Pannenkoekjes met amandelmeel

  1. Hoi Jolanda , ze smaken goed maar n beetje eiig en me beslag was dun ! Had de amandelmeel afgewogen in n maatbeker en 2 Large eieren gebruikt. Zou dat t probleem kunnen zijn ? ( heb niet teveel water gebruikt denk ik )

    1. Je had er denk ik wat meer amandelmeel bij moeten doen nu. Er zit idd verschil in de grote van de eieren. Gebruik je alleen grote eieren dan is het raadzaam om 20 a 25 gr meer amandelmeel te gebruiken.