kha-brood met hüttenkäse en parmaham

kha-brood met hüttenkäse en parmaham

Hier weer een lekker lunch of ontbijt idee.
Naast salades is af en toe een broodje niet te versmaden. Koolhydraatarme ciabatta is makkelijk te maken en belegd met flink wat lekkers zit je na 1 broodje gewoon vol.

Hüttenkäse of cottage cheese, ook huttenkaas genoemd, is een frisse kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur. De kaas wordt gemaakt van wrongel die men wel laat uitlekken, maar niet perst, zodat nog wat melkwei in de kaas achterblijft. Hij wordt niet gerijpt of gekleurd.
Hüttenkäse wordt puur gegeten of als broodbeleg. Het kan ook worden verwerkt in gerechten. De kaas is arm aan vetten en koolhydraten, maar rijk aan eiwitten, en is daardoor geliefd bij bodybuilders en bij mensen die willen afvallen.

Als je het Atkins dieet volgt mag je pas hüttenkäse in fase 2 als je meer zuivel gaat toevoegen.
Je zult denken waarom? Om de dood eenvoudige reden, dat er in hüttenkäse meer suiker zit dan je denkt. De melksuiker (lactose) zorgt vaak voor een kleine piek in je bloedsuiker waarde en kan een reden zijn dat je stilstaat. dit is vaak het geval met yoghurt en kwark. Dus val je niets af bij het gebruik van zuivelproducten, laat ze dan eens achterwege.

De lactose in kaas en met name harde kaas valt over het algemeen reuze mee. Hoe ouder de kaas, hoe minder lactose. Als je stilstaat van kaas komt dit vaak toch door de soort kaas (onbewust meer koolhydraten dan je denkt) maar ook door de eiwitten. Veel mensen nemen binnen de koolhydraatarme levenswijze te veel eiwitten.
Bereken je persoonlijke macronutrienten op KETOBUDDY. En wees eerlijk, weeg jij je stukje kaas echt af? en hou je het bij het advies van 50 gram per dag?
Want ook roomkaas is kaas. Naast kwark, yoghurt, roomkaas en bv een stukje brie neem je dus al snel te veel. let hier dus op als je stil staat.

Voedingswaarde Hüttenkäse
Hoeveelheid per 100 g
Energie (kcal) 98
Vet 4,3 g
Verzadigd 1,7 g
Meervoudig onverzadigd 0,1 g
Enkelvoudig onverzadigd 0,8 g
Cholesterol 17 mg
Natrium 364 mg
Kalium 104 mg
Koolhydraten 3,4 g
Voedingsvezels 0 g
Suikers 2,7 g
Eiwitten 11 g
Vitamine A 140 IU Ascorbinezuur 0 mg
Calcium 83 mg IJzer 0,1 mg
Vitamine D 3 IU Vitamine B6 0 mg
Vitamine B12 0,4 µg Magnesium 8 mg

Print Friendly
kha-brood met hüttenkässe en parmaham
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Brood belegd met een dun laagje Hüttenkäse, verse sla, flinterdun gesneden parmaham en plakjes tomaat.
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
kha-brood met hüttenkässe en parmaham
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Brood belegd met een dun laagje Hüttenkäse, verse sla, flinterdun gesneden parmaham en plakjes tomaat.
Porties
1 persoon
Porties
1 persoon
Ingrediënten
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Snijd de blaadjes basilicum in fijne reepjes en vermeng deze met de Hüttenkäse, zout en peper.
  2. Snijd daarna de tomaat in plakjes zodat deze als topping op het gerecht gelegd kunnen worden.
  3. Beleg het brood met het Hüttenkäse -mengsel, gevolgd door de ham.
  4. Garneer het brood met de plakjes tomaat.
Notities

De foto van het gerecht is gemaakt door Monique Neels.

De voedingswaarde van het broodje moet je er nog apart bij tellen.

Deel dit Recept