Ketobroodjes

Ketobroodjes

Waanzinnig lekkere broodjes met een crunchy bite.
Dat is wat we missen aan recepten voor brood alternatieven.
Maar hier is dan eindelijk een recept die aan die voorwaarde voldoet.
Een perfect broodje die je mee kan nemen naar je werk, maar ook lekker thuis kunt eten bij een kop soep of gevuld met een hamburger. Besmeerd met roomboter en een simpele plak kaas is natuurlijk ook om te smullen. Lekker met alleen grasboter of een zelfgemaakte tonijn of kipsalade, wie wil dat nu niet?

Als je de instructies goed op volgt kan het niet verkeerd gaan.
Let wel op met bakken, want elke oven is nu eenmaal anders!

Je kunt de ketobroodjes op 2 manieren maken voor een mooi resultaat:
Methode 1 (met kokend water)
Meng alle droge ingrediënten met elkaar, dan voeg je de eieren, eiwitten en daarna pas kokend water toe.
Methode 2 (met lauw water)
Mix alle droge ingrediënten zonder de psyllium poeder.
Mix in een aparte kom de natte ingrediënten en de psyllium poeder
Doe het natte mengsel bij het droge mengsel en meng goed.

De reden dat er niet veel hele eieren gebruikt worden, is dat door de eidooiers ervoor zorgen dat het niet gaat rijzen. Je kunt de dooiers gebruiken voor mayonaise of ketokoffie of extra in een frittata.

Wees voorzichtig met het zout en de uienpoeder, hierdoor kunnen de broodjes al snel te zout smaken.

Tips voor vervanging:
– Als je niet tegen psyllium vezels kunt of je hebt ze niet, dan kun je deze broodjes niet maken.
– Amandelmeel kan vervangen worden door lijnzaad en andersom in dezelfde hoeveelheden.
– Als je kokosmeel gebruikt i.p.v. amandelmeel/lijnzaadmeel: dan moet je meer eiwitten toevoegen om dezelfde consistentie te krijgen
– Als je geen kokosmeel wil of kan gebruiken: 2x de hoeveelheid amandelmeel/lijnzaadmeel, dus 60 gr kokosmeel is 120 gr ander meel. Of je gebruikt dezelfde hoeveelheid meel, maar doet er minder water bij, ongeveer 120 ml minder.
– Alternatieven voor bakpoeder: 2 el cream of tartar op 1 el backingsoda (in dit recept). Je hebt beide nodig omdat ze op elkaar reageren. Je kunt ook 4 el backingsoda gebruiken en 4 el appelciderazijn

Weetjes:
– Psylliumvezels absorberen een hele hoop water. Als je hiermee bakt dan moet je niet vergeten heel veel water te drinken omdat je anders obstipatie krijgt.
– Psylliumvezels kun je heel kopen, zelf malen in een keukenmachine of koffiemolen tot meel geeft betere resultaten.
– Als je heel of gebroken lijnzaad gebruikt dan krijg je geen mooie broodjes.
– Als je ingrediënten gebruikt zoals meel enz, altijd WEGEN! In het bakken is dat erg belangrijk, anders valt het eindresultaat erg tegen.

Print Friendly
Ketobroodjes
Stemmen: 5
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een perfect broodje die je mee kan nemen naar je werk, maar ook lekker thuis kunt eten bij een kop soep of gevuld met een hamburger. Besmeerd met roomboter en een simpele plak kaas is natuurlijk ook om te smullen.
Porties
10 broodjes
Porties
10 broodjes
Ketobroodjes
Stemmen: 5
Score: 3.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een perfect broodje die je mee kan nemen naar je werk, maar ook lekker thuis kunt eten bij een kop soep of gevuld met een hamburger. Besmeerd met roomboter en een simpele plak kaas is natuurlijk ook om te smullen.
Porties
10 broodjes
Porties
10 broodjes
Ingrediënten
Droge ingredienten
natte ingredienten
Porties: broodjes
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175C.
  2. Maak bakjes met de afgemeten hoeveelheden meel.
  3. Mix alle droge ingrediënten behalve de sesamzaadjes in een kom.
  4. Doe nu de eiwitten en de eieren bij het droge mengsel en mix het met een mixer. Voeg nu het kokend water toe en meng alles tot een homogene massa.
  5. Gebruik een lepel om de bolletjes te maken en leg het op een anti aanbak mat of een bakpapier op de ovenplaat. Ze worden groter, dus leg ze niet te dicht op elkaar. Je kunt ook grote muffin vormen gebruiken. Strooi de sesamzaden over de broodjes (of andere zaden).
  6. Na 45 a 55 minuten oven zijn ze klaar. Laat ze buiten de oven afkoelen. Binnen een paar dagen eten, bewaren op kamertemperatuur, anders in de vriezer.
Notities

Recept van kodietapp.com , vertaald door Jolanda Peeters, foto Marion Geveke

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie (broodje) bevat dit gerecht 5 gr koolhydraten.
Geschikt voor : afval fase.

Voedingswaarde
Ketobroodjes
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 178 Calorieën uit Vetten 108
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 12g 18%
Verzadigd Vet 2g 10%
Meerv. Onverzadigd Vet 4g
Enkelv. Onverzadigd Vet 5g
Cholesterol 42mg 14%
Natrium 289mg 12%
Kalium 166mg 5%
Totaal Koolhydraten 13g 4%
Voedingsvezels 8g 32%
Suikers 2g
Eiwitten 8g 16%
Vitamine A 1%
Vitamine C 2%
Calcium 9%
Ijzer 8%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept

8 thoughts on “Ketobroodjes

  1. Als je broodjes te nat blijven van binnen, dan kan dat liggen aan de soort amandelmeel die je gebruikt. Er is dan teveel vocht voor de hoeveelheid meel die je gebruikt. Je kunt de broodjes wel gebruiken en ze dan open snijden voor je ze eet en dan even nabakken. Je hoeft ze niet weg te gooien. Neem de volgende keer minder water of gebruik meer kokosmeel.

  2. Dag Jolanda, ik was op zoek naar het aantal kh/ vet/ eiwit enzo voor deze broodjes normaal staat er onder elk recept en overzichtje kun je mij die doorgeven via een antwoord hierop

    1. Als je bent ingelogd zie je de voedingswaarde aan de zijkant staan als je via een pc kijkt. Indien je mobiel/tablet gebruikt staat het helemaal onderaan.
      We zijn bezig om de voedingswaarde in de recepten neer te zetten, maar dat is veel werk en duurt nog even voordat alle recepten vernieuwd zijn.

        1. Dit recept was nog niet aangepast, heb ik meteen gedaan. 1 broodje bevat tussen de 5 a 6 kh, beetje afhankelijk van welke merken ingrediënten je gebruikt.