Pagina inhoud

Ghee, wat is dat en hoe maak je dit?
Ghee, wat is dat en hoe maak je dit?
Porties
36eetlepels
Porties
36eetlepels
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Je hebt extra nodig naast de grasboter : steelpannetje trechter schoon zakdoekje of koffie filters schone glazen potjes evt. schenkkan
  2. Doe de boter in een steelpan en zet deze op een laag vuur. Wacht tot de boter gesmolten is, je ziet dat er een transparante gele vloeistof ontstaat en wittige stolsels en vaak ook schuim. Laat dit zo’n 20 minuten pruttelen, de vaste deeltjes zullen meer en meer naar de bodem zakken en bruin kleuren. Goed in de gaten houden, het mag niet verbranden! Als ze beginnen te verkleuren, kun je de gesmolten boter in de trechter met zakdoek gieten en zo de vaste delen eruit zeven. Laat het even uitlekken, maar weersta de verleiding te gaan knijpen in het doekje, je knijpt dan alsnog de eiwitten er doorheen. Vul de potjes, als je het niet meteen direct in de potjes hebt gedaan en laat afkoelen. Je kunt de ghee buiten de koelkast op een donkere plek zo’n 3 maanden goed houden. In de koelkast wel meer dan een jaar.

Print Friendly

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…