Gevulde eieren met tonijn

Gevulde eieren met tonijn

Een lekker gevuld eitje, niet alleen met Pasen een tractatie, maar ook gewoon door de week met onze levensstijl.
Je hoeft niet altijd enorme hoeveelheden te maken en gekookte eitjes kun je zeker een dag of 3 a 4 in de koelkast bewaren, de vulling ook in een afgesloten bakje. Zo heb je altijd een snackje bij de hand. Ook makkelijk mee te nemen als snackje voor onderweg of mee naar je werk.

De geschiedenis van de gevulde eieren
Een gevuld eitje is een klassieker bij de Belgen en Nederlanders. Het gerecht bestaat al sinds de 14de eeuw. Dit is men te weten gekomen door Middeleeuwse kook manuscripten. Dit gerecht is vooral bekend in Nederland, België en Duitsland waar het bij feestgelegenheden een vaak voorkomend hapje is.

Het eerste Nederlandse recept van een gevuld eitje (noemde in die tijd: Ghecloven nonnen) dateert uit de 16de eeuw. Het verscheen rond 1514 in Antwerpen in een notabel boecxken van cokeryen. Dit was het eerste boek dat in het Nederlands verscheen.

Ook in verschillende andere landen in Europa is het gevulde ei gekend maar dan onder andere namen nl:
Frankrijk: œuf mimosa
Hongarije: töltött tojás of kaszinótojás
Romenië: ouă umplute
Zweden: fyllda ägg

Gevulde eieren zijn zelfs een vaak voorkomend gerecht in Amerika. Ze worden vaak als hors d’oeuvres geserveerd (eten dat opgediend wordt voor het eten). Meestal tijdens de zomer maanden. Het is zelfs zo bekend in Amerika dat ze er zelfs speciale dienbladen voor verkopen. Ze worden daar zelfs al klaar gemaakt verkocht in de supermarkten. Dat zien we ook al bij sommige supermarkten in Nederland.

Print Friendly
Gevulde-eieren-met-tonijn-slank4u2
Gevulde eieren met tonijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijk tussendoortje, hapje voor bij de borrel of op een feestje. Maar ook een prima gerechtje voor bij de paasbrunch.
Porties Prep Tijd
12 porties 15 minuten
Kook Tijd
7 minuten
Porties Prep Tijd
12 porties 15 minuten
Kook Tijd
7 minuten
Gevulde-eieren-met-tonijn-slank4u2
Gevulde eieren met tonijn
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijk tussendoortje, hapje voor bij de borrel of op een feestje. Maar ook een prima gerechtje voor bij de paasbrunch.
Porties Prep Tijd
12 porties 15 minuten
Kook Tijd
7 minuten
Porties Prep Tijd
12 porties 15 minuten
Kook Tijd
7 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Kook de eieren hard.
  2. Snijd de eieren in de lengte doormidden.
  3. Haal de eierdooiers eruit en prak ze met een vork.
  4. Meng 1 eetlepel mayonaise en 1 theelepel mosterd erdoor, meng tot een gladde massa.
  5. Roer de tonijn en gehakte bieslook erdoor. meng goed.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep het mengsel in de eiwitten.
  8. Garneer met mayonaise en peterselie.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Voedingswaarde
Gevulde eieren met tonijn
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 7 Calorieën uit Vetten 4
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 0.4g 1%
Verzadigd Vet 0.1g 1%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 0.2g
Cholesterol 11mg 4%
Natrium 40mg 2%
Kalium 7mg 0%
Totaal Koolhydraten 0.1g 0%
Voedingsvezels 0.03g 0%
Suikers 0.02g
Eiwitten 1g 2%
Vitamine A 1%
Vitamine C 0.3%
Calcium 0.2%
Ijzer 0.4%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept