Pagina inhoud

gepaneerde-witlof-rolletjes-ketogeen-slank4u2
Gepaneerde witlofrolletjes
Witlof wordt vaak in de oven bereid met bijvoorbeeld ham en kaas. Ook kan het in soep worden verwerkt. Andere bereidingsmethoden zijn roerbakken of stoven en opdienen met een hollandaisesaus als “witlof à la crème”. Wij doen het nu eens anders en paneren de rolletjes gevuld met kaas, met koolhydraatarm paneermeel en bakken het kort in de pan in ruim boter. De kort van de gepaneerde witlof rolletjes is lekker knapperig en geeft een extra dimensie aan het gerecht. Dit is weer eens iets anders en een nieuw idee die ik ineens had. Je kent het vast wel dat je eigenlijk alles wel al eens gegeten hebt en nu eens iets nieuws en anders wilt. Probeer dan dit recept eens, een aanrader.
gepaneerde-witlof-rolletjes-ketogeen-slank4u2
Gepaneerde witlofrolletjes
Witlof wordt vaak in de oven bereid met bijvoorbeeld ham en kaas. Ook kan het in soep worden verwerkt. Andere bereidingsmethoden zijn roerbakken of stoven en opdienen met een hollandaisesaus als “witlof à la crème”. Wij doen het nu eens anders en paneren de rolletjes gevuld met kaas, met koolhydraatarm paneermeel en bakken het kort in de pan in ruim boter. De kort van de gepaneerde witlof rolletjes is lekker knapperig en geeft een extra dimensie aan het gerecht. Dit is weer eens iets anders en een nieuw idee die ik ineens had. Je kent het vast wel dat je eigenlijk alles wel al eens gegeten hebt en nu eens iets nieuws en anders wilt. Probeer dan dit recept eens, een aanrader.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
7minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
7minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de harde kern van het witlof en kook de hele witloofstronken 5 min. in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Maak paneermeel door de spekknabbels in een blender fijn te malen. Kruid het paneermeel met peper en zout en meng met de geroosterde sesamzaadjes.
  3. Klop de eieren los met een vork. Snij de plakken kaas in 4.
  4. Snij de witlofstronken in de lengte open en beleg met 1/4 plakje kaas. Wikkel elke gevulde stronk witlof in 1 plakje ham.
  5. Wentel de witlof rolletjes in het los geklopte ei en daarna in het gekruide paneermeel tot de rolletjes volledig bedekt zijn met paneermeel.
  6. Smelt de boter in een pan en bak de rolletjes ± 2 min. goudbruin aan elke kant.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 5 gr koolhydraten.
Geschikt voor : strenge en afvalfase fase.

Voedingswaarde
Gepaneerde witlofrolletjes
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 414 Calorieën uit Vetten 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 30g 46%
Verzadigd Vet 13g 65%
Meerv. Onverzadigd Vet 3g
Enkelv. Onverzadigd Vet 8g
Cholesterol 187mg 62%
Natrium 1247mg 52%
Kalium 1032mg 29%
Totaal Koolhydraten 13g 4%
Voedingsvezels 8g 32%
Suikers 4g
Eiwitten 26g 52%
Vitamine A 238%
Vitamine C 75%
Calcium 27%
Ijzer 22%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Print Friendly

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…