Gehakt pizza

Print Friendly
Gehakt pizza
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Pizza, heerlijk maar helaas niet koolhydraatarm! Maar gelukkig zijn er meerdere koolhydraatarme pizza's bedacht en hier is er 1 : De Gehaktpizza! Hij is snel gemaakt, ook zonder oven.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
30 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
30 minuten
Gehakt pizza
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Pizza, heerlijk maar helaas niet koolhydraatarm! Maar gelukkig zijn er meerdere koolhydraatarme pizza's bedacht en hier is er 1 : De Gehaktpizza! Hij is snel gemaakt, ook zonder oven.
Porties
1 persoon
Kook Tijd
30 minuten
Porties
1 persoon
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties: persoon
Eenheden:
Instructies
  1. Maak het gehakt aan met de pizzakruiden en de geraspte kaas.
  2. Maak er een bal van en rol het dun uit tot ongeveer 1 ½ cm dik.
  3. Leg dit op een ovenrooster, bekleed met bakpapier of op de bodem van een springvorm bekleed met bakpapier.
  4. Zet in de oven voor ongeveer 20 a 30 minuten op 180 graden. Niet te krokant laten worden.
  5. Zet er wel de opvangplaat van de oven onder want er komt veel vocht uit.
  6. Neem uit de oven en besmeer met zelfgemaakte tomatensaus ( of gekochte tomatensaus, laag in koolhydraten).
  7. Leg er de plakken Mozzarella op en doe er nog wat pizzakruiden of gedroogde basilicum overheen.
  8. Je kunt wat gehalveerde cherrytomaten erover heen doen.
  9. Zet terug in de oven voor 5 a 10 minuten totdat kaas gesmolten is.
Notities

Tip: Ik heb er Italiaanse gedroogde ham bij gedaan, maar niet in de oven gehad, dat wordt dan zo taai en erg zout. Je kunt de pizza beleggen met elke topping die je wil natuurlijk.

Tip: Je kunt deze pizza ook in een anti aanbak pan maken. Je drukt dan de gehaktbal helemaal plat op de bodem en bakt het krokant aan beide zijden, zonder extra vet. Voorzichtig draaien! Vocht weg laten lopen of op deppen met een keukenpapier. Daarna beleggen met topping en kaas en de deksel op de pan doen en heel zachtjes bakken totdat kaas gesmolten is.

Recept en foto Jolanda Peeters

Deel dit Recept