Gamba-pintxos met peterselieolie

De feestmaand december komt er weer aan!

Dat betekent heerlijke hapjes, gezellig samen zijn en samen eten.
Ook jij kunt hier aan mee doen uiteraard.
We hebben een verzameling heerlijke feesthapjes die we aankomende maand op de website gaan zetten.

Hier alvast een met garnalen, niet alleen in december lekker, maar ook als high tea hapje of voor verjaardagen, of gewoon in de zomer bij de borrel.
In het december menu kun je deze bv als voorafje of amuse serveren.
Ik zal binnenkort een artikel maken als de meeste recepten erop staan, zodat je menu suggesties krijgt waar je kerstmenu uit kan bestaan.

Gamba’s zijn natuurlijk uitermate geschikt binnen de koolhydraatarme levensstijl. Of je nog moet afvallen of al op gewicht bent, de meeste mensen zijn dol op gamba’s. Uitzonderingen daargelaten.

Smul lekker, maar met mate.

Print Friendly
Gamba-pintxos met peterselieolie
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De feestdagen staan weer voor de deur en dit is een heerlijk hapje om tijdens de kerstborrel of op oudejaarsavond op tafel te zetten. Ook zeer geschikt voor een verjaardagsfeestje.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Gamba-pintxos met peterselieolie
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
De feestdagen staan weer voor de deur en dit is een heerlijk hapje om tijdens de kerstborrel of op oudejaarsavond op tafel te zetten. Ook zeer geschikt voor een verjaardagsfeestje.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek.
  2. Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen.
  3. Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie.
  4. Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn.
  5. Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  6. Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn. Dit duurt circa 3-5 minuten.
  7. Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.
Notities

Extra Benodigdheden: grillpan

Recept allerhande, bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept