Pagina inhoud

Fat-Head-Pizza-Slank4u2
Fat Head Pizzabodem
Dit is ‘m dan: de beroemde Fat Head Pizza! Lekkere dunne maar toch stevige bodem die je echt gewoon met de hand kan eten. En ook nog heerlijk van smaak, deegachtig, bijna niet van echt te onderscheiden. Makkelijk te maken en als je wilt kun je de bodem ook een dag van te voren bereiden. Handig voor als je de volgende dag weinig tijd hebt om te koken maar toch lekker wilt eten!
Fat-Head-Pizza-Slank4u2
Fat Head Pizzabodem
Dit is ‘m dan: de beroemde Fat Head Pizza! Lekkere dunne maar toch stevige bodem die je echt gewoon met de hand kan eten. En ook nog heerlijk van smaak, deegachtig, bijna niet van echt te onderscheiden. Makkelijk te maken en als je wilt kun je de bodem ook een dag van te voren bereiden. Handig voor als je de volgende dag weinig tijd hebt om te koken maar toch lekker wilt eten!
Porties Prep Tijd
2porties 10 minuten
Kook Tijd
2 x 10minuten
Porties Prep Tijd
2porties 10 minuten
Kook Tijd
2 x 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Oven verwarmen op 200 graden. Mozzarella in kleine stukjes snijden en samen met de roomkaas in een pannetje verwarmen op laag vuur. Goed roeren tot je een egale massa zonder klontjes krijgt.
  2. Haal van het vuur af en roer het amandelmeel en een snufje zout erdoor. Je krijgt nu een dikke kleffe bol. Deze rol je met een deegroller tussen 2 vellen bakpapier uit tot de dikte van een pizzaboden. Je kan een ronde vorm maken of een rechthoek, wat jij wilt.
  3. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de bodem 10 minuten voor tot deze lichtbruin is.
  4. Nu kun je de bodem beleggen. Begin met een dun laagje tomatensaus of pesto. Vervolgens de toppings die jij lekker vindt. Bijvoorbeeld spinazie en champignons, aubergine met gehakt en olijven, salami en paprika, gamba’s enz. Eindig met nog wat mozzarella en geraspte kaas.
  5. Bak de pizza nogmaals 10 minuten totdat de kaas gesmolten is. Klaar!
Notities

Koolhydraten per portie zijn afhankelijk van welke mozzarella en amandelmeel je neemt. Ik gebruik goedkope mozzarella met maar 1,5 gram KH per 100 gram en Bio+ amandelmeel met 2,5 gram KH per 100 gram.

Recept en foto Hannekep

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht tussen de 4 en 6 gr koolhydraten.
Geschikt voor : alle fases.

Voedingswaarde
Fat Head Pizzabodem
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 428 Calorieën uit Vetten 315
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 35g 54%
Verzadigd Vet 11g 55%
Meerv. Onverzadigd Vet 5g
Enkelv. Onverzadigd Vet 17g
Cholesterol 58mg 19%
Natrium 815mg 34%
Kalium 56mg 2%
Totaal Koolhydraten 10g 3%
Voedingsvezels 4g 16%
Suikers 2g
Eiwitten 22g 44%
Vitamine A 11%
Calcium 40%
Ijzer 10%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Print Friendly

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…