Fat Head Pizzabodem

Fat Head Pizzabodem
Ketogeen, koolhydraatarm, vegetarisch, glutenvrij, eivrij.

Dit is ‘m dan: de beroemde Fat Head Pizza! Lekkere dunne maar toch stevige bodem die je echt gewoon met de hand kan eten. En ook nog heerlijk van smaak, deegachtig, bijna niet van echt te onderscheiden. Makkelijk te maken en als je wilt kun je de bodem ook een dag van te voren bereiden. Handig voor als je de volgende dag weinig tijd hebt om te koken maar toch lekker wilt eten!

FAT HEAD PIZZA
Dit is de pizzabodem waar iedereen zeer enthousiast over is! Als je diverse buitenlandse sites bekijkt is dit vaak het nummer 1 recept.
Niet alleen is het erg lekker en koolhydraatarm, het is ook glutenvrij en vegetarisch en beter dan een reguliere pizza en het beste wat je ooit zal proeven. In veel gezinnen heeft deze pizza bodem al de reguliere bodem vervangen.
Je met deze pizza echt serieus eens proberen!

Herken je het beeld dat een normale pizza in een mum van tijd op is en je ervan blijft eten?
Met de Fat Head Pizza is dat echt verleden tijd.
De Fat Head Pizza is zeer vullend, dus je kunt je niet overeten! De meeste mensen kunnen maar 1 portie aan, misschien 2, maar dan zit je ook echt vol. Voeg een groene salade toe en je hebt een lekkere snelle maaltijd.

Als je eenmaal het deeg meester bent (wat niet moeilijk is) dan kun je ook eens andere Fat Head recepten proberen (binnenkort gepubliceerd).
Als je dus de volgende keer dit deeg maakt, maak dan meer zodat je de andere recepten ook kunt maken.

Voor iedereen die het niet weet, Fat Head Movie is een comedy-documentaire van Tim Naughton (comedediant en oud gezondheidsschrijver). Informatie en de documentaire vind je hier
De documentaire verklaart waarom een laag cholesterol gehalte slecht is en dat verzadigd vet niet de veroorzaker is van hartaanvallen, maar suikers, granen en fabrieksmatige oliën.

Bekijk hier “Saturated fat and Cholesterol Lies”

Als je de bodem hebt gemaakt en gebakken kun je deze beleggen met je favoriete topping:
– Biologische ongezoete tomatensaus
– cherry tomaten
– Salami en chorizo
– Gehakt of vlees van worstjes
– Spinazie en een ei
– zongedroogde tomaten
– Verse kruiden zoals rozemarijn, organo, tijm en salie
– meer kaas

Print Friendly
Fat-Head-Pizza-Slank4u2
Fat Head Pizzabodem
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit is 'm dan: de beroemde Fat Head Pizza! Lekkere dunne maar toch stevige bodem die je echt gewoon met de hand kan eten. En ook nog heerlijk van smaak, deegachtig, bijna niet van echt te onderscheiden. Makkelijk te maken en als je wilt kun je de bodem ook een dag van te voren bereiden. Handig voor als je de volgende dag weinig tijd hebt om te koken maar toch lekker wilt eten!
Porties Prep Tijd
2 porties 10 minuten
Kook Tijd
2 x 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 10 minuten
Kook Tijd
2 x 10 minuten
Fat-Head-Pizza-Slank4u2
Fat Head Pizzabodem
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit is 'm dan: de beroemde Fat Head Pizza! Lekkere dunne maar toch stevige bodem die je echt gewoon met de hand kan eten. En ook nog heerlijk van smaak, deegachtig, bijna niet van echt te onderscheiden. Makkelijk te maken en als je wilt kun je de bodem ook een dag van te voren bereiden. Handig voor als je de volgende dag weinig tijd hebt om te koken maar toch lekker wilt eten!
Porties Prep Tijd
2 porties 10 minuten
Kook Tijd
2 x 10 minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 10 minuten
Kook Tijd
2 x 10 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Oven verwarmen op 200 graden. Mozzarella in kleine stukjes snijden en samen met de roomkaas in een pannetje verwarmen op laag vuur. Goed roeren tot je een egale massa zonder klontjes krijgt.
  2. Haal van het vuur af en roer het amandelmeel en een snufje zout erdoor. Je krijgt nu een dikke kleffe bol. Deze rol je met een deegroller tussen 2 vellen bakpapier uit tot de dikte van een pizzaboden. Je kan een ronde vorm maken of een rechthoek, wat jij wilt.
  3. Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de bodem 10 minuten voor tot deze lichtbruin is.
  4. Nu kun je de bodem beleggen. Begin met een dun laagje tomatensaus of pesto. Vervolgens de toppings die jij lekker vindt. Bijvoorbeeld spinazie en champignons, aubergine met gehakt en olijven, salami en paprika, gamba's enz. Eindig met nog wat mozzarella en geraspte kaas.
  5. Bak de pizza nogmaals 10 minuten totdat de kaas gesmolten is. Klaar!
Notities

Koolhydraten per portie zijn afhankelijk van welke mozzarella en amandelmeel je neemt. Ik gebruik goedkope mozzarella met maar 1,5 gram KH per 100 gram en Bio+ amandelmeel met 2,5 gram KH per 100 gram.

Recept en foto Hannekep

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht tussen de 4 en 6 gr koolhydraten.
Geschikt voor : alle fases.

Voedingswaarde
Fat Head Pizzabodem
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 428 Calorieën uit Vetten 315
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 35g 54%
Verzadigd Vet 11g 55%
Meerv. Onverzadigd Vet 5g
Enkelv. Onverzadigd Vet 17g
Cholesterol 58mg 19%
Natrium 815mg 34%
Kalium 56mg 2%
Totaal Koolhydraten 10g 3%
Voedingsvezels 4g 16%
Suikers 2g
Eiwitten 22g 44%
Vitamine A 11%
Calcium 40%
Ijzer 10%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept