Courgettepasta met kastanjechampignons en avocadosaus

Courgettepasta met kastanjechampignons en avocadosaus
Vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij

Courgette kun je , net als bloemkool, eigenlijk niet meer wegdenken uit de koolhydraatarme keuken. Courgette is uitermate geschikt om ‘pasta’ van te maken. Met een spirella maak je zonder al te veel moeite courgettespaghetti, de zogenaamde courgetti. Courgettepasta is heel veelzijdig. Je kan met de saus eindeloos variëren.
Hoe je courgetti maakt vind je hier
Een ander groot voordeel van courgette is dat het laag in koolhydraten is. 4,5 gram per 100 gram.
Dit recept met de kastanjechampignons en de avocadosaus is van één van de leden van onze facebookgroep.

De courgette (ook wel: mergpompoen) is een groente, de vrucht van de soort Cucurbita pepo uit de komkommerfamilie uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). De meeste rassen vormen geen ranken.

Het Nederlandse woord courgette voor de vrucht komt uit het Frans. Het is een verkleinwoord van courge, hetgeen merg betekent. Een courgette kan geel of groen zijn. Het behoort tot de gemakkelijkst te telen groentes in een gematigd klimaat.

De courgette wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten, maar ze kan ook rauw worden gegeten. Ook kan de vrucht in blokjes gesneden als een soort augurk ingelegd worden in azijn met kruiden. De meeste mensen vinden een courgette het best eetbaar als die niet te dik en maximaal 30 cm (350 gram) lang is. In Nederland wordt vanaf 7 cm (50 gram) lengte geoogst. De kleine vruchten waar de bloem nog aanzit, worden verhandeld als ‘courgette fleur’ en worden in Italië en Griekenland als een delicatesse beschouwd. De bloem kan gefrituurd of gevuld worden.

De courgette past uitstekend in een koolhydraatarme levensstijl. Het is wel een pompoensoort, ook wel zomerpompoen genoemd, dus voor de eerste fase van bepaalde diëten is 100 gr meer dan voldoende. In latere fases mag je uiteraard meer.

Wat kan je nog meer met courgette?
– plakjes op of als pizza(aatje)
– roerbakken met paprika, aubergine en knoflook
– vullen met gehakt
– ovenschotel van plakjes courgette en tomaat en eieren losgeklopt met geraspte kaas
– (gepureerd) in soep
– lange plakken bestrijken met olijfolie en grillen in de grillpan of op de barbecue
– in lasagne
– inleggen in azijn met kruiden
Courgette Tosti
Courgette rolletjes
Courgette gevuld met kipgehakt
Gevulde Courgette

Gebruikte bron:courgette

Print Friendly
Courgettepasta-met-kastanjechampignons-en-avocadosaus-slank4u2
Courgettepasta met kastanje champignons en advocadosaus met een hamburger
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Courgettepasta is in heel veel gerechten te gebruiken als alternatief voor 'gewone' pasta. Lekker met allerlei verschillende sauzen.
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Courgettepasta-met-kastanjechampignons-en-avocadosaus-slank4u2
Courgettepasta met kastanje champignons en advocadosaus met een hamburger
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Courgettepasta is in heel veel gerechten te gebruiken als alternatief voor 'gewone' pasta. Lekker met allerlei verschillende sauzen.
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Maak vd courgette spirelli en blancheer deze.
  2. Champignons en tomaatjes snijden, eerst champignons 3 minuutjes laten bakken dan de tomaatjes er nog 2 minuten erbij.
  3. Haal het vruchtvlees uit de avocado en voeg er de limoen, olie, pijnboompitten, knoflook en zout toe en mix alles tot een saus.
  4. Giet de courgette af en roer de saus erdoor, voeg de champignons en tomaatjes eraan toe.
Notities

Bron vermelding: Ilona de Roover (Koolhydraatarme dieet met recepten)

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Dit gerecht bevat 11 kh per persoon.

Voedingswaarde
Courgettepasta met kastanje champignons en advocadosaus met een hamburger
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 253 Calorieën uit Vetten 180
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 20g 31%
Verzadigd Vet 3g 15%
Meerv. Onverzadigd Vet 5g
Enkelv. Onverzadigd Vet 9g
Cholesterol 5mg 2%
Natrium 412mg 17%
Kalium 1207mg 34%
Totaal Koolhydraten 18g 6%
Voedingsvezels 7g 28%
Suikers 7g
Eiwitten 7g 14%
Vitamine A 20%
Vitamine C 70%
Calcium 4%
Ijzer 14%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept