Courgette gevuld met kipgehakt

Courgette gevuld met kipgehakt.

Het vullen van een courgette is in de Mediterrane keuken een populaire culinaire bezigheid.
Tijd dus om jou te laten kennis maken met deze techniek. De courgette hol je uit met een lepel en vul je vervolgens met gehakt en groenten. Ook erg lekker, strooi een beetje oude kaas over de courgettes voordat je ze in de oven doet.

Voor het gezin kun je zilvervliesrijst erbij maken.

Kipgehakt kun je vervangen door ander gehakt. Echter dit gehakt is iets natter en bakt iets anders, meer vaster. Hierdoor krijg je wat grotere brokken en geen geruld fijn gehakt. Ik vind zelf de smaak van dit gehakt lekker en voor dit soort gerechten uitermate geschikt. Sommige mensen vinden het niet lekker, maar het is gewoon kip.
In kip gehakt zitten meer eiwitten omdat kip zo wie zo eiwitrijker is dan gewoon vlees gehakt.
Gelukkig kun je in steeds meer supermarkten kipgehakt kopen. Ook de lokale poelier heeft het altijd. Ik koop hier vaak een aantal kilo en laat dit per portie van 250 gram verpakken en dat gaat zo de vriezer in. Zo zit ik nooit zonder en ik weet dat het van goede kippen komt. Mijn zelfgemaakte kippensoep kan niet zonder balletjes van kipgehakt.

Print Friendly
Courgette gevuld met kipgehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker oven gerecht voor door de weeksedagen. Snel gemaakt en de oven doet de rest.
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Courgette gevuld met kipgehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker oven gerecht voor door de weeksedagen. Snel gemaakt en de oven doet de rest.
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200C. Snipper de ui en pers de knoflook fijn, Snijd de paprika in blokjes.
  2. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de kern met de zaden eruit. Snijd dit in kleine blokjes en stukjes en voeg dit toe aan het braadmengsel. Leg de courgette helften in een ovenschaal.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en rul het kipgehakt 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee, Voeg de rode paprika toe en bestrooi met peper en zout en Italiaanse kruiden en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over de 2 courgette helften, besprenkel met de overige olijfolie en bak 15 a 20 minuten in de oven. Als je teveel mengsel hebt voor de 2 helften, leeg je het ernaast in de ovenschaal. Strooi er evt kaas over heen.
  5. Verdeel de courgettes en het mengsel over de borden en bestrooi nog eens met peper en zout naar smaak. Gebruik het bakvocht uit de ovenschaal om over het gerecht te sprenkelen.
Notities

Tip:
- bestrooi het gerecht met kaas voor het de oven in gaat
- het gehakt past niet in de courgette helften. al het gehakt en groenten wat er niet in past kun je er gewoon naast scheppen
- je kunt de courgette ook alleen vullen met het gehakt met Italiaanse kruiden en peper en zout, dan de kaas erover heen strooien. Het groenten mengsel bak je dan apart van het gehakt en schep je los in de ovenschaal.
- wil je sneller klaar zijn, snijdt dan de courgette in blokjes bij stap in. Stap 3 en 4 kun je dan overslaan.

Voor het gezin kun je zilvervliesrijst erbij maken.

Foto en recept Jolanda Peeters

Deel dit Recept