KHA Ciabatta

Ciabatta (Italiaans: slof of pantoffel) is een Italiaanse broodsoort. Het is een luchtig, plat, rechthoekig brood, met een knapperige korst.
De Ciabatta komt oorspronkelijk uit de streek rond Como. Het werd gemaakt van restdeeg, dat met water weer soepel werd gemaakt. Daarna werd het in lange repen op de ovenbodem gebakken.

Officieel is dit recept eigenlijk geen Ciabatta, want er zit geen gist en water in en het rijst niet 12 uur. Maar als koolhydraatarm alternatief komt het ergens in de buurt. Je kunt het in allerlei bakvormen bakken, cakeblik, springvorm en kleine vormpjes (oa Xenos). Ook kun je variëren met kruiden en met zaden. Je kunt dus je eigen variant maken met dit basis recept.

Wil je amandelmeel vervangen dan kan dat door kokosmeel. 60 gr amandelmeel = 20 gr kokosmeel, plus je voegt nog 1 extra ei toe en extra water.

Print Friendly
KHA Ciabatta
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Plat kha brood als alternatief voor de echte Ciabatta.
Porties Prep Tijd
3 porties 10 minuten
Passieve Tijd
18 minuten
Porties Prep Tijd
3 porties 10 minuten
Passieve Tijd
18 minuten
KHA Ciabatta
Stemmen: 5
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Plat kha brood als alternatief voor de echte Ciabatta.
Porties Prep Tijd
3 porties 10 minuten
Passieve Tijd
18 minuten
Porties Prep Tijd
3 porties 10 minuten
Passieve Tijd
18 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden
  2. Alle ingrediënten mixen en in een bakblik doen Dit ongeveer 18 min op 180gr in de oven bakken.
Deel dit Recept