Chocolade en noten vetbom

Chocolade en noten vetbom
Een verantwoord tussendoortje zonder je schuldig te voelen.
Eivrij, glutenvrij, vegetarisch, koolhydraatarm en ook nog eens voorzien van de goede vetten. Wat wil je nog meer?

We hebben er een vlog van gemaakt:

Vetbom of te wel Fat Bomb komt uit de Amerikaanse ketogene keuken.
Het bestaat voor ruim 90% uit goede vetten en is een super aanvulling als je niet aan je dagelijkse vetten komt.
We weten inmiddels dat beknibbelen op je vetten vaak ervoor zorgt dat je niet goed afvalt. Nu heb je de mogelijkheid om op een lekkere manier je vetten aan te vullen als je het echt niet redt die dag.

Ik zou er niet meer nemen dan 1 per dag, maar ja, ze zijn lekker. Dus het gevaar zit erin dat je er meer neemt.
Verantwoord snoepen, maar denk ook aan je macro’s.
Je kunt deze vetbom ook makkelijk mee nemen. Wel even inpakken of in een doosje doen, want ze worden wat zachter buiten de koelkast.
Kleine vetbommetjes kun je bijvoorbeeld serveren als bonbon bij de koffie en de wat grotere ( ik heb ze gewoon in een cupcake vormpje gedaan) kun je ook serveren bij bv een High Tea.

Ze zijn simpel te maken, alleen duurt het even voor ze opgesteven zijn.
De eerste keer dat ik ze maakte had ik teveel roomboter gebruikt en duurde het een dag voor ze echt goed hard waren.
Ik heb ook gemerkt dat hoe ouder ze worden, hoe lekkerder. De smaken trekken heel goed in en dat komt de smaak ten goede.

Ik zou zeggen, lekker experimenteren of gewoon het recept volgen, succes verzekerd.

Print Friendly
Chocolade-noten-vetbom-slank4u2
Chocolade en noten vetbom
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk koolhydraatarm verantwoord tussendoortje, zonder je schuldig te voelen.
Porties Prep Tijd
16 porties 20 minuten
Passieve Tijd
1 a 2 uur
Porties Prep Tijd
16 porties 20 minuten
Passieve Tijd
1 a 2 uur
Chocolade-noten-vetbom-slank4u2
Chocolade en noten vetbom
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk koolhydraatarm verantwoord tussendoortje, zonder je schuldig te voelen.
Porties Prep Tijd
16 porties 20 minuten
Passieve Tijd
1 a 2 uur
Porties Prep Tijd
16 porties 20 minuten
Passieve Tijd
1 a 2 uur
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Smelt de chocolade au bain marie. Dit is een pan water opzetten en laten koken en hierop een kom zetten die het water niet raakt. Je doet de chocolade in de kom en roert totdat het gesmolten is. Dan doe je het gas uit.
  2. Je voegt nu de cacaoboter, notenboter, vanille en de zoetstof toe. Proef of het zoet genoeg is. Sommige zoetstoffen zijn gewoon niet echt lekker, maar gebruik diegene die jij wel lekker vindt. Je hebt voldoende zoetstof nodig om de bitterheid van de chocolade te compenseren.
  3. Blijven roeren en dan de kokosolie of de gesmolten ghee/roomboter toe voegen. Je krijgt nu een mooie glanzende massa.
  4. Zet van de voren cupjes klaar op een dienblad die in de koelkast kan. 1 a 2 el per cupje, ligt eraan hoe groot ze zijn.
  5. Je doet het dienblad minimaal een uur in de koelkast, wellicht langer. Ze moeten wel iets hard zijn, anders verdwijnen de nootjes in de chocolade in plaats van erop.
  6. Strooi de gehakte noten over de opgesteven chocolade cupjes.
  7. Ze zijn in een afgesloten doos minimaal 1 week houdbaar ( bij mij waren ze na 2 weken nog steeds goed te eten, zelfs lekkerder door de ingetrokken smaken). Ze zijn in de vriezer 3 minstens 3 maanden houdbaar.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Voedingswaarde
Chocolade en noten vetbom
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 10 Calorieën uit Vetten 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 1g 2%
Verzadigd Vet 1g 5%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.04g
Enkelv. Onverzadigd Vet 0.1g
Cholesterol 1mg 0%
Natrium 0.01mg 0%
Kalium 1mg 0%
Totaal Koolhydraten 0.1g 0%
Voedingsvezels 0.1g 0%
Suikers 0.1g
Eiwitten 0.05g 0%
Vitamine A 1%
Vitamine C 0.004%
Calcium 0.03%
Ijzer 1%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept