“Pompoentaart” chiazaad pudding

Dit recept lijkt op een pompoentaart in een glas. Het is een van de recepten die je zowel als dessert kunt gebruiken, maar ook als ontbijt.
Het is lactosevrij- glutenvrij en eivrij!

Je kunt het maken met of zonder zoetstoffen, net wat je behoefte is en of je wel of geen zoetstoffen neemt.
Ik heb deze chiapudding gemaakt met kokosroom en ongezoete kokosmelk en zonder zoetstoffen.
Ik vind pompoen van zichzelf al zoet genoeg en de kokosroom en melk hebben ook een ietwat zoete smaak.

Ik heb ook een eigen gemaakte pompoen kruiden mix gemaakt en een eigengemaakte pompoen puree, die ik voor dit recept heb gebruikt.

Chiazaden hebben de mooie eigenschap om te veranderen in gel en 10x hun gewicht in vocht op te nemen. Ze bevatten een hoog vezel gehalte en hierdoor zijn ze uitermate geschikt om gewichtsverlies en een lager bloedglucose gehalte te bewerkstelligen. Een groot volume aan vezels zorgt er ook voor dat je langer verzadigd blijft en hierdoor op een natuurlijke manier minder eet.

De chiazaden zijn in dit recept niet te vervangen.
Mensen die bloedverdunners gebruiken mogen geen chiazaden gebruiken.
Chiazaden hebben de de eigenschap om het bloed dunner te maken en ook de bloeddruk te verlagen.
Lees hier meer over de voor en nadelen van chiazaad.

Print Friendly
"Pompoentaart" chiazaad pudding
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit recept smaakt als een pompoentaart in een glas. Het is een van de recepten die je zowel als dessert kunt gebruiken, maar ook als ontbijt. Een toef ongezoete opgeklopte slagroom en wat geroosterd amandelschaafsel of kokosschaafsel maakt het helemaal af. Makkelijk de avond van te voren klaar te maken, na een nacht koelkast smaakt het nog beter.
Porties
1 portie
Porties
1 portie
"Pompoentaart" chiazaad pudding
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit recept smaakt als een pompoentaart in een glas. Het is een van de recepten die je zowel als dessert kunt gebruiken, maar ook als ontbijt. Een toef ongezoete opgeklopte slagroom en wat geroosterd amandelschaafsel of kokosschaafsel maakt het helemaal af. Makkelijk de avond van te voren klaar te maken, na een nacht koelkast smaakt het nog beter.
Porties
1 portie
Porties
1 portie
Ingrediënten
Porties: portie
Eenheden:
Instructies
  1. Voeg alle ingrediënten samen in een kom of een blender. Indien je niet van hele chiazaden houdt kun je de chiazaden malen.
  2. Meng het goed en zet het voor minstens 10 a 15 minuten in de koelkast. Ideaal is het de hele nacht in de koelkast laten staan.
  3. Voor het serveren strooi je er nog wat kaneel over of de pompoen kruidenmix. Als toetje neem je nog wat opgeklopte ongezoete slagroom en strooi je er wat geroosterd amandelschaafsel overheen.
Deel dit Recept