Camembert met chorizo en peterselie

Kaas, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Het hele jaar door kun je er binnen deze levensstijl van genieten.
Ik vond op een van mijn zoektochten naar geschikte recepten dit juweeltje. In de winter kun je kaas fonduen, maar dit recept is zowel voor op de barbecue als in de oven erg geschikt als vervanger. Leker brood dopen in gesmolten kaas met een pittig smaakje.
Het maakt niet uit welke camembert je hiervoor gebruikt. Neem diegene met de laagste koolhydraten, dan zit je altijd goed.

Wisten jullie dat hoe ouder de kaas, hoe minder koolhydraten dit bevat? En dat voorverpakte geraspte kaas veel toegevoegde zetmelen bevat om het geraspt te houden? Dus dat je hier ook de koolhydraten voor moet tellen?
En teveel kaas je afvalproces in de weg staat?

Dr Atkins beschreef in een van zijn boeken dat voor elke 25 gram kaas 1 gr koolhydraat gerekend moest worden, ongeacht welke kaas. En dat je het beste zelf je kaas kan raspen om ongewenste verborgen koolhydraten te vermijden.
Hou dit in gedachte als je naast kaas over je ovenschotel of lunch gerecht ook nog eens blokjes kaas neemt. Beperk het gebruik tot 50 gram per dag, dan zit je altijd goed. Ongemerkt neem je altijd te veel en als je koolhydraat gevoelig bent, dan ondervind je er de gevolgen van.

Print Friendly
Camembert met chorizo en peterselie
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit is en recept voor op de barbecue. Slecht weer? Bak de camembert 15 minuten in een tot 180 C voorverwarmde oven.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Camembert met chorizo en peterselie
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit is en recept voor op de barbecue. Slecht weer? Bak de camembert 15 minuten in een tot 180 C voorverwarmde oven.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Leg een royaal vel bakpapier op een vel aluminiumfolie.
  2. Neem de camembert uit de verpakking en leg de kaas op het bakpapier.
  3. Snijd de bovenkant van de korst tot op 1 cm van de rand als een dekseltje weg.
  4. Verdeel de chorizo en de peterselie over de opengesneden kaas.
  5. Leg de korst er weer op en pak de kaas goed in het bakpapier en de aluminiumfolie in.
  6. Leg de kaas 15 min. tussen de warme kooltjes in de barbecue of tot de kaas is gesmolten. of Bak de camembert 15 minuten in een tot 180 C voorverwarmde oven.
Notities

KH zijn afhankelijk van soort camembert en chorizo
Serveer met stokbrood voor gezin en gasten, voor jezelf oepsies of een andere koolhydraatarme variant van brood.

Recept en foto Jumbo, aangepast en bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept