Broccoli puree

Print Friendly
Broccoli puree
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Smeuïge broccolipuree als vervanger van aardappelen? Ja dat kan en het is zo simpel. Beetje op gepimpt met knoflook, gebakken uitje en champignons, dus zeker de moeite waard om het te proberen. En het goede nieuws: vol vitamine C en je gebruikt de hele broccoli, dus ook de stronken. Een complete maaltijd met een lekker stukje vlees, smullen maar.
Porties Prep Tijd
2 porties 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Broccoli puree
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Smeuïge broccolipuree als vervanger van aardappelen? Ja dat kan en het is zo simpel. Beetje op gepimpt met knoflook, gebakken uitje en champignons, dus zeker de moeite waard om het te proberen. En het goede nieuws: vol vitamine C en je gebruikt de hele broccoli, dus ook de stronken. Een complete maaltijd met een lekker stukje vlees, smullen maar.
Porties Prep Tijd
2 porties 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
2 porties 15 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwijder het kontje van de dikke steel van de broccoli. snijd de broccoli in stukken. We gebruiken alles, dus je hoeft niet voorzichtig te zijn. Zorg dat dikkere stelen wat kleiner worden gesneden ivm de kooktijd.
  2. Kook de broccoli zacht in ongeveer 10 a 12 minuten met een snuf zout.
  3. Smelt ondertussen de boter in een anti aanbak pan en fruit de ui goudgeel, voeg de champignons en de knoflook toe en laat op matig vuur bakken.
  4. Bak of gril ondertussen ook je vlees.
  5. Giet de broccoli af en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
  6. Doe de helft van de broccolipuree op je bord, leg het vlees erop en drapeer het ui/champignonmengsel er over heen. De jus ook.
Notities

Makkelijke snelle maaltijd voor alle fases.
De overgebleven portie kun je bewaren in de koelkast of invriezen.

Recept en foto Jolanda Peeters

Deel dit Recept