Bodemloze quiche Lorraine

Bodemloze quiche Lorraine
Wie houdt er niet van een lekkere hartige taart, simpel te maken en genoeg porties voor nog een lunch of diner op een andere dag. Ook je gezin kan mee eten, want ook zij zullen de bodem niet missen. Lekker met een salade.
Koolhydraatarm, glutenvrij.

Quiche Lorraine, oftewel hartige taart, wie kent het niet.
Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van meel, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend. Helaas door de bodem boordevol koolhydraten en een no go voor ons. Gelukkig hebben wij de bodemloze variant.

De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui. Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Flammkuchen meer op pizza.
Quiche is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek).

Do’s
Houd je niet van spek of ham? Dan kun je deze ingrediënten gemakkelijk vervangen, bijvoorbeeld door paprika. Dan is het officieel geen quiche Lorraine meer, maar lekker is het wel!

Don’ts
Haal de taart niet te snel uit de oven, maar wacht tot hij goed gaar is!
Eet deze taart niet (in deze samenstelling) als je allergisch bent voor koemelk.

Print Friendly
Koolhydraatarme-Quiche-Lorraine-Slank4u2
Bodemloze quiche lorraine
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Quiche Lorraine, oftewel hartige taart, wie kent het niet. Maar helaas door de bodem boordevol koolhydraten een no go voor ons. Gelukkig hebben wij de bodemloze variant.
Porties
8 porties
Passieve Tijd
25 minuten
Porties
8 porties
Passieve Tijd
25 minuten
Koolhydraatarme-Quiche-Lorraine-Slank4u2
Bodemloze quiche lorraine
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Quiche Lorraine, oftewel hartige taart, wie kent het niet. Maar helaas door de bodem boordevol koolhydraten een no go voor ons. Gelukkig hebben wij de bodemloze variant.
Porties
8 porties
Passieve Tijd
25 minuten
Porties
8 porties
Passieve Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bestrijk een ovenvaste schaal met olie.
  3. Meng in een kom de uien, de prei, de knoflook, de spaanse peper en het ontbijtspek.
  4. Klop de eieren los met de crème frâiche en roer er de kaas en de provencaalse kruiden door.
  5. Doe er wat peper en eventueel zout bij.
  6. Voeg alle ingrediënten in de ovenschaal en plaats het gerecht in de oven en maak het in 25 minuten gaar.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Voedingswaarde
Bodemloze quiche lorraine
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 43 Calorieën uit Vetten 36
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 4g 6%
Verzadigd Vet 2g 10%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 1g
Cholesterol 28mg 9%
Natrium 59mg 2%
Kalium 19mg 1%
Totaal Koolhydraten 1g 0%
Voedingsvezels 0.1g 0%
Suikers 0.4g
Eiwitten 2g 4%
Vitamine A 3%
Vitamine C 1%
Calcium 4%
Ijzer 1%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Recept van Jolanda Peeters

Deel dit Recept