Bloemkoolsoep met gebakken pancetta en salie

Bloemkool, wat zijn we binnen de koolhydraatarme levensstijl zonder? Ik denk dat dit de groenten is waar de meeste recepten van zijn.

Ook zonder bloemkool kun je prima een koolhydraatarme levensstijl doen. Ik ben er een voorbeeld van. Ik lust het niet, als ik het al ruik, krijg ik …neigingen. Een regelrecht jeugdtrauma met herinneringen van zondagen voor een koud bord eten zitten, want ik mocht niet eerder van tafel, als ik mijn bord leeg had. Maar goed, de meest veelzijdige groenten die er is. Je kunt het prima vervangen door broccoli overigens. Heeft dezelfde structuur, maar een andere geur en smaak.

In 100 gram bloemkool zitten tussen de 3 a 5 gram koolhydraten, dat ligt weer aan de teller die je gebruikt. Maar het past prima binnen een dieet en ook binnen alle fases. Dus geniet van de lekkere recepten hiermee.
Dit keer een soepje, je begrijpt het al, niet van mijzelf, maar van een van de oud leden van de facebookpagina.

Print Friendly
Bloemkoolsoep met gebakken pancetta en salie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Bent je ook zo dol op soep en zoekt je wat afwisseling? Probeer dan eens deze heerlijke bloemkoolsoep.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Bloemkoolsoep met gebakken pancetta en salie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Bent je ook zo dol op soep en zoekt je wat afwisseling? Probeer dan eens deze heerlijke bloemkoolsoep.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en enkele dunne plakjes.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes en bouillon bij de gefruite ui en kook 10 minuten tot de bloemkool gaar is.
  4. Voeg 100 ml room toe en pureer met behulp van een staafmixer tot een egale soep.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en houdt warm op een laag vuur.
  6. Verhit intussen een scheutje olie in een pan en bak de pancetta knapperig.
  7. Neem uit de pan en laat het uitlekken op een keukenpapier.
  8. Frituur de salieblaadjes heel kort in het overgebleven bakvet en laat ook uitlekken op keukenpapier.
  9. Verdeel de soep over 4 kommen, garneer met de gebakken pancetta, plakjes rauwe bloemkool en gefrituurde salie.
Deel dit Recept