Bloemkool ovenschotel a la Tonia

De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, in tegenstelling tot broccoli. Er zijn bloemkool rassen met witte, paarse, oranje of groene bloemkolen.

Bloemkool wordt doorgaans gekookt gegeten, maar is ook als rauwkost eetbaar. Koken neemt 10 tot 20 minuten in beslag, afhankelijk van de gewenste hardheid van het eindresultaat en de afmeting. Bloemkool wordt in een koolhydraatarm dieet gebruikt als vervanger van rijst of aardappelen, omdat het mondgevoel vergelijkbaar is, maar het dik makende zetmeel ontbreekt.

In dit recept is de bloemkool verwerkt als gewone groeten, je kunt zelf zeker variëren door er andere groenten bij te doen, maar ook door de bloemkool te vervangen door andere groenten. Of het gehakt eruit te laten en vervangen door bv kip of vis, maar ook om het ernaast te eten.

Print Friendly
Bloemkool ovenschotel a la Tonia
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Handige ovenschotel met bloemkool. Variatie te over, maar de basis blijft hetzelfde.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Bloemkool ovenschotel a la Tonia
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Handige ovenschotel met bloemkool. Variatie te over, maar de basis blijft hetzelfde.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 175 graden
  2. Bloemkool schoonmaken en in stukken snijden. Ongeveer 15 minuten koken.
  3. Gehakt rullen en kruiden in een koekenpan.
  4. De 2 eieren klutsen en de roomkaas er bij doen en goed doorroeren tot een egale massa.
  5. Het gehakt en de bloemkool mengen en in de oven schaal doen. Dan het mengsel roomkaas en ei er over gieten en een beetje aandrukken . Optioneel kun je er nog geraspte kaas overheen doen.
  6. 45 minuten in de oven.
Notities

Tip: je kunt deze schotel met heel veel andere groenten op deze manier klaarmaken.

Recept en foto Tonia Meesters Burger

Deel dit Recept