Basis tomaten saus

Altijd handig om een voorraadje zelfgemaakte tomatensaus in huis te hebben. Je gebruikt het voor allerlei gerechten waaronder “pasta” en “pizza”. Je kunt desgewenst het recept verdubbelen of meer om zo een grotere voorraad te maken. In tijden dat tomaten goedkoop zijn heb je zo een goedkope saus voor de rest van het seizoen.
Deze saus is een koolhydraatarme versie van traditionele tomatensaus. Het staat je vrij om eigen ingrediënten toe te voegen zoals wortels (100 gr )of pepers, meer knoflook enz, mits je fase of dieet het toe staat.

Je kunt na het maken, gehakt rullen of ander vlees die je wil gebruiken en dan de saus toevoegen , samen met wat extra peper en zout en evt verse of gedroogde kruiden.

Je kunt ook gepelde tomaten uit blik gebruiken. Echter let op het etiket, niet elk blik heeft hetzelfde aantal koolhydraten en sommige bevatten ook toegevoegde suikers. Kies diegene met de minste koolhydraten en geen toegevoegde suikers.

Print Friendly
Basis tomaten saus
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Handig om een grote voorraad tomatensaus in huis te hebben. Naast invriezen kun je het ook inmaken.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Basis tomaten saus
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Handig om een grote voorraad tomatensaus in huis te hebben. Naast invriezen kun je het ook inmaken.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. De lekkerste saus krijg je door ontvelde tomaten te gebruiken. Hier begin je dan ook mee. Ontvel de tomaten door er heel licht een kruis in te kerven en ze kort in heel heet water te leggen. Je kunt het velletje er nu makkelijk van af halen.
  2. Snijdt de tomaten in kleine blokjes. Snijdt de selderij in dunne plakjes. Snipper de ui fijn en snijdt de knoflook in kleine stukjes. Was de bladselderij en haak in fijne reepjes.
  3. Verhit een pan en fruit de ui. Voeg na een paar minuten de tomaten, bleekselderij, bladselderij en knoflook toe. Op smaak maken met versgemalen peper en zeezout.
  4. Een uurtje zachtjes laten sudderen zodat alles lekker zacht wordt en de saus wat dikker wordt.
  5. Je kunt de saus met een staafmixer of in de blender pureren, maar dit is eigen voorkeur.
  6. Als de saus klaar is kun je het in weckpotten doen of in bakjes voor de vriezer. Zo heb je altijd een basis tomatensaus bij de hand voor pasta of pizza.
Deel dit Recept