Basis: Bloemkool pizza

Hier is hij dan, de bloemkoolpizza.
Het is even wat werk om de bloemkool te raspen, maar dan heb je ook wat. Mixen met mozzarella en ei en je hebt een mooie bodem. Niet super krokant, maar een heel goed koolhydraatarm alternatief. dit is een van de vele pizza recepten, maar zeker de moeite waard om te proberen.

Heb je geen keukenmachine dan kun je met een handrasp de bloemkool fijn raspen, of evt een blender. Het wordt een rommeltje in je keuken, want het springt alle kanten op, maar je moet er iets voor over hebben.

Print Friendly
Basis: Bloemkool pizza
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een basis recept voor een alternatieve pizza met een bloemkool bodem, heerlijk belegd met shoarma en groenten.
Porties Prep Tijd
4 porties 30 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 30 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Basis: Bloemkool pizza
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een basis recept voor een alternatieve pizza met een bloemkool bodem, heerlijk belegd met shoarma en groenten.
Porties Prep Tijd
4 porties 30 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 30 minuten
Passieve Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Pizza bodem
Topping
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Was de bloemkool en snij in stukken.
  2. Op de hoogste stand mixen in een keukenmachine tot het er rijst-achtig uitziet. Daarna 8 minuten in de magnetron. Verwarm ondertussen de oven voor op circa 180 graden.
  3. De bloemkool uit de magnetron, in een grote bord/schaal doen en mengen met de kruiden, mozzarella en de eieren.
  4. Vervolgens strijk je het uit op je ovenplaat. Let op! De bodem is en wordt niet hard zoals een pizzabodem van deeg. Het is dus aan te raden de bodem op de plaat te verdelen en goed uit te smeren, niet te dik!
  5. De plaat in de oven voor circa 25 minuten, totdat deze een gouden kleur krijgt.
  6. Ondertussen ga je de toppings bakken. Je kunt ook andere soorten groenten gebruiken. Ook kun je de shoarma vervangen door bv garnalen of kipfilet.
  7. Haal de plaat uit de oven en ga aan de slag met het ‘versieren’. Begin eerst met een laagje spinazie. Dan de shoarma, gevolgd door de groenten en sluit het af met plakjes kaas. Nog even 5 minuten in de oven.
Notities

Recept en foto’s Sabah Bou-Yek

Deel dit Recept

3 thoughts on “Basis: Bloemkool pizza

  1. Ja je kan het ook invriezen. Ik zou het niet zo op het aanrecht laten ontdooien. Ben bang dat het dan pap wordt. Verstandiger zou zijn om het dan bevroren in de oven te zetten en iets langer bakken. Het is zo dun dat het door de warmte zo ontdooid is in de oven en daarna warm en knapperig wordt.