Bacon & ui koekjes

Niet iedereen kan de low-carb zoetstoffen verdragen. Sommige mensen krijgen er juist eetbuien van en meer trek, terwijl anderen darmproblemen krijgen.
Als je niet meer afvalt, kan het een optie zijn om de zoetstoffen voor een poosje geheel te mijden.

Deze hartige koekjes zijn een heerlijk alternatief voor de zoete versie. Ik snack niet veel. Als ik al iets extra neem heb ik liever iets hartigs.
Als extra traktatie kunnen deze koekjes ook lekker gedipt worden in een kaasdip of ze kunnen met guacamole gegeten worden.

Als je geen uienpoeder hebt, gebruik dan knoflookpoeder. Ze smaken allebei heerlijk hierin. Amandelmeel is de basis van het deeg. Het lijnzaad voegt wat hartigheid toe en haalt wat van de zoete smaak van amandelmeel weg. Ook voeg ik psylliumpoeder toe. Dit gebruik ik als ik low-carb recepten bak. De koekjes blijven zacht aan de binnenkant en het maakt het deeg minder nat. Zo kunnen de koekjes makkelijk gevormd worden.

Je kunt aan het deeg een variatie aan verse of gedroogde kruiden toevoegen, naar eigen smaak. Tel wel de extra koolhydraten. Je kunt de koekjes ook kleiner maken en als toastje gebruiken.

1 portie is 1 koekje.

Recept kaasdip-volgt
Recept guacamole-volgt

Print Friendly
Bacon & ui koekjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze hartige koekjes zijn een heerlijk alternatief voor de zoete versie. Als extra tractatie kunnen deze koekjes ook lekker gedipt worden in een kaasdip of ze kunnen met guacamole gegeten worden.
Porties Prep Tijd
12 koekjes 15 minuten
Passieve Tijd
12 minuten
Porties Prep Tijd
12 koekjes 15 minuten
Passieve Tijd
12 minuten
Bacon & ui koekjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze hartige koekjes zijn een heerlijk alternatief voor de zoete versie. Als extra tractatie kunnen deze koekjes ook lekker gedipt worden in een kaasdip of ze kunnen met guacamole gegeten worden.
Porties Prep Tijd
12 koekjes 15 minuten
Passieve Tijd
12 minuten
Porties Prep Tijd
12 koekjes 15 minuten
Passieve Tijd
12 minuten
Ingrediënten
Porties: koekjes
Eenheden:
Instructies
  1. Als je de bacon nog niet gebakken hebt, kan je dit in de oven doen op 190 graden. Leg bakpapier op een bakplaat, leg de bacon er op en bak deze ongeveer 10 à15 minuten, totdat ze lekker knapperig bruin zijn. Als de bacon uit de oven komt, zet de oven dan terug naar 175 graden voor de koekjes.
  2. Terwijl de bacon bakt, kan je de rest bereiden. Doe de droge ingrediënten: amandelmeel, lijnzaadmeel, psylliumpoeder, uipoeder, zout en peper in een kom en meng deze. Als je geen uipoeder of knoflookpoeder hebt, kun je ook gedroogde uivlokken gebruiken. Maal deze met een blender tot een poeder. Ik heb zelf verse gehakte knoflook gebruikt. Deze heb ik eerst door het ei geroerd en daarna aan het deeg toegevoegd.
  3. Voeg aan de droge ingrediënten het ei toe en kneed het geheel met je handen tot een lekker doorgekneed deeg. Verkruimel de afgekoelde bacon en werk dit door het deeg. Het baconvet kun je bewaren voor andere recepten.
  4. Maak van het deeg 12 gelijke balletjes en plaats deze op een bakplaat met bakpapier of een siliconen mat. Druk ze plat tot 0,5 cm met een vork.
  5. Bak de koekjes ongeveer 10 à 12 minuten in de oven. Hou ze in de gaten, want amandelmeel verbrandt snel en je koekjes zouden bitter gaan smaken. De koekjes zijn goed als ze licht goudbruin zijn.
  6. Bewaar ze op kamertemperatuur, afgedekt met een keukendoek of bewaar ze in een afgesloten doos. Laat het je smaken!
Notities

Je kunt aan de helft van het deeg extra ingrediënten toevoegen:
10 g zelfgeraspte parmezaanse kaas
1 tl italiaanse kruiden
Gemalen chilivlokken naar smaak
Dit maakt de koekjes echt pittig.
Extra koolhydraten tel je erbij op, zijn niet berekend in het recept.

Wij bedanken Diana Voermans voor haar vertaling en het uitproberen van dit recept en de gemaakte foto's!

Deel dit Recept