Bacon-kaas soep

Eigenlijk lust iedereen wel kaasburgers (cheesburgers), maar we kunnen hier niet van genieten, zoals de rest van de wereld, door het brood. Je kunt natuurlijk broodalternatieven gaan zoeken, maar als je het serveert in een kom als decadente dikke kaassoep, dan mis je het broodje helemaal niet meer.

Deze bacon-kaas soep is gevuld met allerlei heerlijkheden zoals bacon, gehakt, kruiden, kaas en een augurk voor een klein zuurtje om de rijke smaak te doorbreken. Deze soep zal al snel tot je favoreieten gaan behoren, zelfs voor niet lowcarbers in je huishouden.

Print Friendly
Bacon-kaas soep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit is een fantastisch recept om grote hoeveelheden te maken en in te vriezen voor de koude maanden die gaan komen.
Porties
5 porties
Porties
5 porties
Bacon-kaas soep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit is een fantastisch recept om grote hoeveelheden te maken en in te vriezen voor de koude maanden die gaan komen.
Porties
5 porties
Porties
5 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Doe de 5 plakken bacon in een pan en bak ze op matig vuur totdat ze bruin en knapperig zijn. Draai ze om en bak de andere kant.
  2. Leg de bacon op wat keukenpapier, maar laat het vet in de pan.
  3. Druk het gehakt in de pan met bacon vet en laat het karamelliseren.
  4. Snijd ondertussen de augurk in kleine stukjes en zet apart.
  5. Draai het gehakt om en karamelliseer de andere kant.
  6. Doe alle afgemeten kruiden in een kom.
  7. Als het gehakt aan beide zijden bruin is, doe je dit met al het vet in een soeppan. Schuif het gehakt iets naar de zijkant en voeg 2 el roomboter toe in het midden. Als de boter gaat smelten en bubbelen, voeg je de afgemeten kruiden toe en meng je deze door de boter. Laat dit mengsel 30-45 seconden koken.
  8. Meng nu alles door elkaar en voeg de bouillon toe en de tomatenpuree.
  9. Voeg de augurk en de cheddar kaas toe en roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
  10. Als laatste voeg je de roomkaas erbij en draai je het gas laag. Roer in de soep tot de roomkaas is gesmolten.
  11. Doe de deksel op de pan en laat het 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken.
  12. Als de soep gekookt is, zet je het gas uit en maak je de soep af met de crème fraise. Verkruimel de bacon en voeg toe aan de soep. Roer de soep door en serveer meteen.
Notities

Oorspronkelijk recept Graig Clark, vertaald door Jolanda Peeters.

Wat is jou favoriete soep, laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Deel dit Recept

One thought on “Bacon-kaas soep