Koolhydraatarme paneermeel 4.4/5 (5)

Koolhydraatarme paneermeel maken

In deze levensstijl mag je geen gepaneerde levensmiddelen eten, omdat gewoon paneermeel gemaakt is van tarwe of andere graan producten.
Om toch die lekkere bite te hebben van een krokant korstje bij bv een kip of varkens schnitzel of kipstukjes en zelfs borrelhapjes, zijn er best een aantal alternatieven te bedenken.
In de loop der jaren komen er steeds meer ideetjes bij en ze zijn soms makkelijker dan je denkt.

Je hebt paneermeel voor een krokant korstje en je hebt paneermeel om bv je gehakt mee te binden, al is dat niet echt nodig.

Welke alternatieven zijn er voor koolhydraatarm paneermeel:

A. 1 of meerdere zakken knabbelspek, met of zonder smaakje. Je doet de knabbelspek in een
keukenmachine en maalt alles fijn. Bewaren in een afgesloten pot of bakje. Bevat 0 KH. Geeft wel
enigszins smaak af aan je gerecht. Maar het korstje is super. Je kunt het ook gebruiken bij het
aanmaken van je gehaktbal.

B. Parmezaanse kaas, fijn gemalen. Bevat 0 KH
Dit is te koop in strooibussen bij de kaaskoeling.

C. Een mix van Parmezaanse kaas en gemalen knabbelspek. Bevat 0 KH. Voor bv Italiaanse
gehaktballetjes over een spaghetti courgette zijn ze ideaal.

D. Fijn gemalen lijnzaad (als meel)

E. Fibrex als alternatief paneermeel. Te koop bij de Tuinen of gezondheidswinkel. Neemt
heel veel vocht op.

F. Amandelmeel als alternatief paneermeel.

G. Kokosmeel. Hier hoef je maar heel weinig van te gebruiken, neemt heel veel vocht op.

H. Koolhydraatarm brood laten drogen en malen in een keukenmachine.

I.
Een mix van 30 gr amandelmeel en 20 gr lijnzaadmeel en 2 el gesmolten kokosolie en wat zeezout.
Hier maak je een rul mengsel van en hier kun je de het vlees/kip door heen rollen.

J. Een zeer mooi krokant paneerlaagje en korstje krijg je door eerst je vlees/kip licht
door de kokosbloem te halen, vervolgens door een geklopt ei en dan door de gemalen knabbelspek.

K. Je gehaktballen kun je zonder paneermeel aanmaken. je doet er wel een klein ei in en
legt ze daarna een uurtje te koelen in je koelkast. Hierdoor worden ze stevig en vallen ze niet uit
elkaar.

Heb je zelf nog leuke ideetjes, laat dan een reactie achter onder dit bericht. Zo wordt de lijst steeds completer.

Print Friendly

Please rate this

2 thoughts on “Koolhydraatarme paneermeel