Kerst en Oud&Nieuw menu ideeën 4.5/5 (2)

Koolhydraatarme feestdagen
Het is zeker mogelijk om koolhydraatarm de feestdagen door te brengen mits jij je niet laat verleiden door alle heerlijke zoete en hartige hapjes en gerechten die bol staan van de koolhydraten.
Je kunt er voor kiezen om de feestdagen niet koolhydraatarm door te brengen en 1 januari vol goede moed de aangekomen kilo’s weer kwijt zien te raken.
Of je kunt ervoor kiezen om toch de verleidingen te weerstaan en koolhydraatarm te genieten. Er zijn legio mogelijkheden, van amuse tot dessert, die je hierbij helpen.
Gourmetten is daar b.v. een van, want hiermee kun jij bepalen wat je eet. Gourmet je buitenshuis bij familie of vrienden, dan kun je zelfs je eigen koolhydraatarme brood meenemen of sausjes. Waarom zou dit niet mogen en kunnen?

Ik heb mijn best gedaan om een aantal ideeën voor jullie neer te zetten. Stel je menu samen aan de hand van de ideeën. Ook linken naar andere Nederlandstalige websites komen hierin voor zoals van Jamie Oliver, Allerhande enz. Niet alles hiervan is even geschikt voor de afvalfase , maar dat zie je vanzelf. Witbrood in de recepten kun je vervangen door kha brood.

BORRELHAPJES en AMUSES
Allerlei koolhydraatarme snack ideetjes
Keto tortilla’s en nacho’s
Gu­a­ca­mo­le met cho­ri­zo ­kruim
Kaasplankje met vijgenbrood
Haringhapje
Ge­vul­de ei­tjes met avo­ca­do en wa­sa­bi­ crunch
Spi­na­zie-gei­ten­kaas­pak­ket­jes
Kip snackballen
Krokante knolselderijchips
Krokante kip spiesen
Gamba’s met peterselie olie
Vitello tonnato in een glaasje en als borrelhapje
Tomaatjes met schapenkaas mousse
Vismousse
Camambert met chorizo en peterselie
Rookvleesrolletjes
Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip
Gevulde tomaten met garnaaltjes
Rap­pe cae­sar sa­lad met to­nijn-may­o­saus
Wijnhamrolletje met zongedroogde tomaat en rucola
Amuselepel met filet americain en kwarteleitje
Witlofbootje met frisse tonijnsalade
Amuselepel met warmgerookte zalm
Amuselepel met garnaaltjes en wakame
Chili-avocadodip met garnalen
Gevulde tomaatjes met kruidenkaas en olijf
Balsamico-aardbei met Parmezaanse kaas
Kabeljauwrolmops met basilicum

SAUSJES en DRESSINGS
Allerlei dips en sausjes
Sausjes en dressings

BROOD en CRACKERS
Knoflook-amandel crackertjes
Crackertjes
Keto-broodjes
KHA broodstengels
Zadenbrood
Ciabatta broodje
Krokante bloemkool “brood crackers”
Notenbrood met zaden & pitten

VOORGERECHTEN
Zalmmousse
Asperges met vinaigrette
Zalmterrine
Zalm op bedje van komkommer
Carpaccio van hertenbiefstuk
Salade Caprese met Parmaham
Zeevruchten met komkommer
Eendenborst met sherry pruimen
Ham­ter­ri­ne met cham­pig­nons
Witlofschuitjes
Gerookte zalmsalade
Vitello Tonato klassiek
Warme garnalen cocktail
Klassieke garnalencocktail
Hollandse garnalensalade met avocado
Zalm in ’n potje
Zalmtompouce met romige forelmousse – Mario Ridder
Gevulde kastanjechampignons
Italiaanse rosbief met Parmezaanse kaas
Fleurige salade met honingnoten en geitenkaaskrullen

HOOFDGERECHTEN
Hartige spiraaltaart
Lang­zaam ge­gaar­de lams­rack met spe­ce­rij­en­rub
Kerst­ham met dil­le
Kip in zoutkorst
Au­ber­gi­ne­to­ren­tje met pe­ter­se­lie­saus
Var­kens­rol­la­de met knof­look en to­maat
Kal­koen ge­vuld met pad­den­stoe­len (witbrood vervangen door kha brood)
Os­sen­haas met pad­den­stoe­len-cog­nac­saus en knol­sel­de­rij­pu­ree
Rosbief met vinaigrette & prei
Kruidig varkenshaasje
Varkenshaas met mozzarella en tapenade
Pestohaasje met serranoham
Varkenshaas met champignonsaus
Varkenshaas met frambozensaus
Rollade met gevulde portobello – Laurent Smallegange
Biefstuk met kwartelei, haricots verts en spek
Kalkoen met walnoten, granaatappel en pompoen
Gegrilde reebiefstuk met spek en tijm

BIJGERECHTEN
Bloemkoolpuree
Groene asperges met parmaham en pesto
Broccoli puree
Chef’s groenten met sjalot-tijmboter
Geroosterde ‘vergeten’ groenten met kruidenboter
Portobello met spinazie en geitenkaas
Geroosterde artisjok

SOEP
Zalmsoep
Bloemkoolsoep met gebakken pancetta en salie
Bis­que van kreeft & gar­na­len
Venkelsoep met tomaten salsa
Broccolisoep
Scharrelkippensoep met prei en rucolakers
Spicy pompoensoep met kokosmelk
Verse tomatenroomsoep
Kreeftensoep met garnaal-coquillespies
Kokossoep met oesterzwammen
Pompoensoep met basilicumolie
Romige courgettesoep met surimi

DESSERT en andere ZOETIGHEDEN
Tiramisu
Bessenparfait
Kokosadvocado ijs
Kwarktaart
Goddelijke mokka-choco taart
Mascarpone ijs dessert

Er volgen nog 4 recepten van koekjes


TAFELS

High Tea
Kaas fondue
Fondue
Gourmet ( pagina met recept ideetjes volgt)

OUD & NIEUW
Oliebollen met appel
Oliebollen

Recept van kroketten en bitterballen volgt
Deze lijst wordt steeds aangevuld, dus blijf hem volgen.

Kerst 2014 Swaworld USA-Jolanda Peeters-Slank4u2
Het hele team van Slank4u2 wenst jullie hele fijne feestdagen en een slank 2016!

Print Friendly

Please rate this

2 thoughts on “Kerst en Oud&Nieuw menu ideeën

  1. Ik had er nog wel 100 bij kunnen zetten, of meer 🙂 ik kom zoveel lekkers tegen tijdens mijn zoektochten naar ideeën. Ik vul aankomend jaar deze lijst gestaag bij, dus volgend jaar een nog grotere keus. Fijne feestdagen!