Kaasmandje 5/5 (2)

Leuk kaasmandje voor je sla.

Echt alleen te gebruiken voor koude gerechten, anders buigt het weer terug in platte vorm.

Je hebt nodig :
– een anti aanbak pan of een pan met een anti aanbak matje
– 1 zakje Parmezaanse kaas
– 1 glas of bakje, ligt er aan hoe groot je je bakje wil hebben.

Bereiden
Verwarm de pan, smelt de kaas langzaam in een rondje. Laat net zo lang zachtjes bakken totdat het goudbruin is. Pak 2 brede spatels en schep de kaas plak erop en drapeer het over het bakje of glas en laat het uitharden.

Je kunt het uiteraard ook in de oven of magnetron maken. Maar blijf een aanbakmatje of bakpapier gebruiken!

Tip:
Je kunt meerdere bakjes maken en hier bv koude tapas in doen zoals worst, olijven, kaas, minicrackers, tonijnsalade enz. Zorg wel dat je bij “natte” gerechtjes een dicht mandje hebt. dit doe je door meer kaas te gebruiken. Het staat verrassend en leuk, alles gaat op, plus je hebt geen afwas.

Recept en foto’s Jolanda Peeters

Print Friendly

Please rate this